gråspurv

Det her skal du fodre havens fugle med..

Det er mest vigtigt, at fodre de vilde fugle i Danmark i vinterperioderne. Men du kan snildt fodrer dem hele året, så kan de nemlig blive stamgæster i haven. Frø kan også være en vigtig proteinkilde for de nye unger, i regnfulde somre hvor de ikke kan finde insekter lige så nemt.

Men hvem er de fugle, der kan besøge dig og hvad spiser de?
Jo, lad os starte med de små der spiser solsikke- og hampefrø eller korn. Til dem kan du f.eks. bruge et foderbræt af naturligt træ, der er overdækket for at holde alt tørt.
Nogle af de fugle, du kan være heldig at få til gæst er dompappen(1), kernebideren, bogfinken(3), kvækerfinken og grønirisk(2), spurve og duer.
dompap han lille fugl med rød mave og sort hovedgrønirisk gul fugl med tykt næb
bogfinke

Vil du også have besøg af mejser(1) og flagspætter(2), kan det anbefales at hænge en foderholder, der kan have jordnødder eller mejsekugler i.
blåmejselille flagspætte

Foderbrætte bør placeres, så de er i sikkerhed fra katte. Hvis du selv har kat, kan du give den et halsbånd med en bjælde, så den kan høres af fuglene.

Om vinteren, kan du hjælpe dine gæster med hotelophold hvis du sætter redekasser op. Det kan både være smukke udsmykkede kasser, eller helt naturlige redekasser.

Selvom det måske kan være sørgeligt, at se dine træer miste bladene og blomsterne forsvinde fra haven, håber vi du kan nyde synet af fuglene hele året!

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.